איורים פנויים לקיעקוע מאת ויקינגית

שאלות נפוצות

*אשמח לארח אותך בסטודיו שלי שבקיבוץ גשר הזיו, לכוון אותך לעבר רעיון מגובש וליעץ לך בבחירת האלמנטים המושלמים והמדוייקים לך ליצירת קעקוע יחידני, אישי ומרגש!
עלות פגישת יעוץ העורכת כשעה הנה 250 ש"ח.
במידה ואת מחליטה להמשיך את התהליך איתי ולצאת להרפתקאה משותפת, סכום זה^^  יתקזז ממחיר שירותי איור ועיצוב של הארט האישי שלך שעלותם 350 ש"ח (משמע הדבר הוא שתצטרכי להוסיף 100 ש"ח בלבד על מנת לקבל יצירת אמנות מקורית ומכוונת כלפיך וגם הרווחת יעוץ פרטני ואישי).

היה והחלטת לחשוב על העניין ולהחליט מאוחר יותר לאן פניך מועדות, גם זה בסדר גמור!
במקרה הזה ה-250 ש"ח מהווים תשלום עבור השעת יעוץ שזה עתה קיבלת.

* אשמח להפגש איתך גם בזום. (כן, זה פחות כיף ממפגש פנים מול פנים, אבל גם פגישה דיגיטלית הוכיחה את עצמה כיעילה לא פחות )
עלות שירותי איור ועיצוב של יצירה מקורית ואישית לקעקוע  הינה 350₪.

חשוב לציין כי דמי *השרות אינם מתקזזים מעלות הקעקוע עצמו- אלה הם שני שרותים נפרדים ואינם תלויים אחד בשני.

*השירות איננו חובה- אפשר לבחור מתוך איורים קיימים בתיק העבודות שלי שטרם קעקעתי.
בכל מקרה כל איור מקועקע פעם אחת בלבד, כך שויהי מה, היצירה שלך תהיה יחידנית ומיוחדת במינה.
בשונה מבחירת ארט מוכן מתוך תיק העבודות הפרטי שלי בו כל איור צוייר  לפי האנרגיה והטעם האישי שלי, כאשר את משלמת עבור שירותי איור ועיצוב, היצירה שנבראת עבורך מכוונת במאת האחוזים אליך, לאנרגיה הפרטית שלך ולרצונותיך היחודיים! כל אלמנט בה נבחר בידך ולטעמך, היא נוצרת על מנת לספר את סיפורך האישי- הנשמה שלך שזורה בתוך התהליך כולו כאשר אני הכלי שלך לביצוע פיס מושלם שתשאי עימך ועליך לכל החיים!
בכל מקרה, זכות הבחירה תמיד נשארת בידך והרשות נתונה.
 
בניגוד למקובל ברוב הסטודיוים המסחריים, אין אצלי זריקת מחירי בערך לאוויר או מחיר גלובלי לביצוע העבודה שלא תמיד ניתן להבין מהמחיר למה הוערך כפי שהוערך ולפי מה הוחלט הסכום הניתן...

בסטודיו שלי מחיר הקעקוע נקבע לפי מונה מדוייק הסופר שניות ביצוע בפועל של העבודה הנעשית. המונה מותקן בספק הכוח של מכונת הקעקועים שלי ומתחיל לעבוד אך ורק כאשר המכונה במצב פעיל.
כך את משלמת נטו עבור הזמן שהושקע בידי לבצע את הקעקוע החדש שלך בפועל לא יותר ולא פחות-מדוייק ופייר כלפי שני הצדדים!

מחיר לשעת עבודה הנו 600₪ .
זמני עבודה משתנים בהתאם למורכבות העיצוב הנבחר, גודלו ומיקומו בגוף.
בהחלט אפשר לכסות צלקת בקעקוע.  אם זאת, חשוב שהתנאים הבאים יתקיימו במלואם-
חל איסור גורף לקעקע צלקות בעודן טריות!
יש להמתין עד אשר הן תגענה לגיל שנה וחצי לכל הפחות!
מנקודת ציון זו, מקעקעים באישור רופא בלבד עד להתישנות ממשית של הצלקת.
הסיבה לכך די פשוטה- רקמה צלקתית מחלימה בקצב שונה במיקומים שונים בגוף ולא כל צלקת בת שנה וחצי אכן תהיה צלקת אשר החלימה במלואה.
מחלות רקע שונות עלולות להשפיע על קצב ההחלמה ויש התכנות סבירה שמתחת לפני השטח הצלקת עודנה פעילה גם אחרי התקופה המצויינת כבטוחה יחסית^^..
כך גם עומק החתך ורמת הפגיעה בעור על שכבותיו ישפעו על תהליך וקצב ההחלמה. 
ברמת העיקרון כל עוד הצלקת סגלגלה או בצבע ארגמן, לא מקעקים!
לחילופין, כאשר הצלקת שלך הפכה ללבנה ואין סימנים לשינויים מקומיים ברקמות, הייתי אומרת שהיא די בטוחה לקיעקוע.

חשוב לקחת בחשבון שלעור שלנו יש  "זיכרון תא"  וכך קיעקוע על צלקת לעיתים מלווה בהרגשת כאב עוצמתית יותר מאחר מהעור זוכר את הטראומה אשר עבר בעבר בנקודת הצילוק, לעיתים תקופות הדבר יתבטא גם בנפיחות יותר אגרסיבית, אדמומיות קיצונית יותר וכ"ד.
הדבר נכון גם לגבי קאברים של קעקועים ישנים בהם העור כבר חווה פציעה וכיסוי של אותו איזור לרוב מרגיש כואב יותר.
אם זאת, יש לציין שכמו כל קעקוע, הרגשת הכאב הינה סובייקטיבית ומשתנה מאדם לאדם.

זכרו כי האזורים בגוף בהם לרוב ישנן רקמות שומן כמו בטן, אחוריים, צידי היריכיים העליונות ופנים היריכיים ידועים כאזורים רגישים וכואבים הרבה יותר מאיזורים שריריים ו-"מתוחים" יותר.

באופן אישי אני מאמינה כי אין דבר העומד בפני הרצון, אלא הרצון עצמו וכך כאב פיזי של עשיית קעקוע שהוא כאב זמני כואב ככל שיהיה, בהחלט שווה את החוויה כשמדובר בכיסוי של דבר מה אשר מפריע בפן האסתטי והנפשי. לרוב קעקועי כיסוי משרים לאחר מעשה הרגשה של אופורייה ואושר ותמיד שווים את הכאב של המעשה.
אני בהחלט עושה כיסויים לקעקועים ישנים.
להלן כמה דברים חשובים שצריך לקחת בחשבון כשמבקשים לכסות קעקוע ישן ביצירה חדשה-

דבר ראשון חשוב מאוד שהקעקוע הישן אכן יהיה ישן או לאחר החלמה מלאה לחלוטין.
ככל שהקעקוע ישן יותר, כך קל יותר יהיה לכסותו ומגבלות שונות אשר תיכב נדבר עליהן יחולו עליו בצורה פחותה יותר.

אז יש לך קעקוע מגיל טפשעשרה שאת לא מתחברת אליו עוד- הוא דהוי ומפוקסל ופשוט לא את יותר, או קעקוע מכל גיל שאיבד את קסמו עבורך ואת רוצה לעשות מעליו קאבר- מה חשוב להבין בדרך ליצירה החדשה?
א. הקעקוע החדש יהיה חייב להיות בגודל קצת יותר גדול מהקעקוע הישן שלך או לכל הפחות להכיל אותו בתוכו באופן מלא! לא, קאבר לא חייב להיות ענק, אבל כשמו כן הוא, הוא חייב לכסות את הישן וכך גודלו הסופי יקבע באופן ישיר לפי גודל הקעקוע הישן ולא יוכל להיות קטן יותר ממנו.

ב. הצבעים של הקעקוע החדש חייבים להיות חזקים ועזים יותר מאלו שאנחנו זה עתה מתכננות לכסות! משמע הדבר הוא שהרצון לקעקוע כיסוי "עדין" הוא בגדר כמעט ובלתי אפשרי. הדבר בשום פנים ואופן לא אומר שהקעקוע החדש שלך חייב להיות שחור וגס!!! לגמרי לא. הוא לחלוטין יכול להיות עדין ונשי במראה והוייב, אבל כמעט ובוודאות הוא לא יוכל להיות בצבעי פסטל עדינים ושקפקפים- אלו מותרות של עור בהיר וחדש בלבד לדאבוני.

ג. פאקטור של כאב.
דברתי עליו בסעיף ה-'צלקות' ואשוב ואחזק את הענין גם כאן-
חשוב לקחת בחשבון שלעור שלנו יש  "זיכרון תא"  וכך ביצוע של קעקוע חדש על קעקוע ישן או צלקת, לעיתים יהיה מלווה בהרגשת כאב עוצמתית יותר מאחר מהעור זוכר את הטראומה אשר עבר בעבר במיקום הספציפי הזה דבר שלעיתים תקופות יתבטא גם בנפיחות יותר אגרסיבית, אדמומיות קיצונית יותר וכ"ד.
אם זאת, יש לציין שכמו כל קעקוע, הרגשת הכאב הינה סובייקטיבית ומשתנה מאדם לאדם.

כמה דברים שחשוב להכין מראש בפנייה ובקשה לקאבר-
1. צילום של הקעקוע הישן חשוב מאוד על מנת שאוכל להעריך ולהערך בהתאם עם הצעות יצירתיות לכיסוי.
2. גודל של הקעקוע הישן מדוד עם סרגל. המידות יעזורו בבניית קומפוזיציה מדוייקת ומתוכננת היטב.
3. מיקום של הקעקוע הישן אף הוא חשוב על מנת לתכנן יצירה חדשה שמחמיאה לאיבר עליו היא תקועקע

חשוב לקחת בחשבון כי עבודת כיסוי של קעקועים ישנים לרוב תהיה  עבודה מורכבת הרבה יותר מקיעקוע של  עור נקי וחדש!
זו עבודה שהיא מלאכת מחשבת! כזו שמחייבת תיכנון קפדני, ריכוז על, מציאת פתרונות יצירתיים ואף פרי-סטיילינג  אשר לעיתים רבות יקחו יותר זמן לביצוע בפועל וככך, יתכן מאוד כי העלויות של קעקועי קאבר יהיו גבוהות יותר.
אני לא מבצעת שדרוגים ושפצורים לקעקועים אשר בוצעו בידי אומני קעקועים אחרים.
אוכל להוסיף את היצירה שלי לקומפוזיציה קיימת, אך אין לי כל רצון "לשפר" עבודה שלא בוצעה בידי.  

היה ואינך מרוצה מקעקוע שבוצע לך בידי מקעקע אחר, במידת האפשר, אשמח לבצע כיסוי מלא של אותו הקעקוע ביצירה מקורית משלי.
קעקועים לבנים...כל כך יפים ועדינים הם! אבל יש אבל והאבל הזה מאוד גדול, במיוחד בארצינו הקטנטונת והחמה בה רוב תושבייה הם די שחומים...
בגדול, אם את לא לבנה סיד או לפחות בהירה מאוד ממוצא רוסי/סקנדנבי/אשכנזי טהור/ יפנית/ סינית וכ"ד, אזי קעקוע בדיו לבן יהיה כמעט ברמה של קעקוע זמני.
כל דיו קעקועים באשר הוא יושב מתחת לעור ומתחרה עם הפיגמנט הטבעי שלנו. ככל שרמת המלנין באפידרמיס שלנו גבוהה יותר, כך גוון העור שלנו כהה יותר ולדיו לבן שיושב מתחת לשכבת האפידרמיס קשה יותר בתחרות הזו...אפשר לדמות זאת ליצירת אמנות שמוסגרה בתוך מסגרת עם זכוכית בצבע חום על כל תתי גווניו...ככל שהמתקעקעת שחומה יותר, כך הלבן בפועל יראה יותר בצבע טיפה יותר בהיר מהגוון הטבעי של העור ורחוק מהלבן שרואים בקעקוע טרי. הדבר נכון לגבי כל הצבעים הבהירים והפסטלים- תמיד תראי במה עיניך יצירת אמנות מתחת לזכוכית בגוון העור שלך במצבו המשוזף ביותר ודמייני איך הצבעים הבהירים יראו תחתיה.
אז נכון שברחבי הרשת רואים צילומים של קעקועים לבנים מהממים, אבל בדרך כלל הם יהיו מצולמים על בחורה לבנבנה, תמיד כשהם טריים היישר מידו של המקעקע, דקותיים אחרי שקועקעו על הגוף ולרוב  לא תראי  איך הקעקועים הללו נראים לאחר החלמה מלאה ועוד יותר נדיר זה לראות איך אותם הקעקועים יראו בעוד שנה, שנתיים או עשר שנים.
עכשיו בואי נדבר מה קורה במציאות- כשיוצאים מהסטודיו של המקעקע בעוד הקעקוע טרי, יש לא מעט צבע שיושב על פני שטח הקעקוע בשכבת האפידרמיס עצמה, שכבה אשר בתהליך ההחלמה תתקלף ויחד איתה יעלם גם הצבע הלבן הרווי ומה שישאר בפועל זה עיצוב לבן שמעליו ישנה אותה הזכוכית בגוון מוקה שהיא העור שלך  ואותו העיצוב יראה יותר כמו צלקת מאשר קעקוע...
אז כשבוחרים לעשות טאטושקה לבנה צריך לקחת בחשבון שעור כהה כמעט ולא בא בחשבון כי לבן לאחר החלמה זה לא יהיה בכל מקרה ועל עור כהה מאוד יש סיכוי שכל הקעקוע יעלם ואיתו הזמן שהושקע, הכסף ששולם והכאב הפיזי שחווית ירדו לטמיון והאכזבה תרים את ראשה.
אז ההמלצה הגורפת שלי זה א'. להתקעקע בלבן רק אם את ממש אבל ממש בהירה ומראש לקחת בחשבון שהקעקוע הזה הוא לא משהו שיחזיק שנים ארוכות. ו-ב'. להתקעקע בלבן רק במקומות שלא רואים קרינת שמש ואור יום. אחרת הקעקוע הזה ידרוש חידושים תכופים כדי לשמר נראות סבירה (ולהתקעקע על קעקוע קיים זה יותר כואב כי זה נחשב לקאבר-התאי עור שלנו זוכרים כבר את הכאב שהם עברו בפעם הראשונה ומגיבים בצורה קיצונית יותר להתקעקעות מחודשת על אותו האיזור ...) 
בנוסף, קעקוע לבן דורש עבודה איטית יותר וסיכוי ליותר חזרות של המחט על המקום המקועקע מה שעלול בפועל להזיק לרקמות ולגרום שלא במכוון לצילוק.
וכל זאת עוד לפני שדברנו על תהליך הקפסולציה הטבעי שקורה בעור אחרי כל התקעקעות וגורם להזדקנות הקעקוע וטישטושו למראית העין לאורך השנים...אז אם דיו שחור דוהה ומתפקסל, מה יקרה לצבע הלבן...?!
אז השאלה היא אם זה שווה את זה בכלל?! 
אם את עונה שכן, אז יאללה בואי נייצור לך עיצוב מעלף ונקבע סשן. אבל תזכרי שאין ערבות לתוצאה הסופית לאחר החלמה ויתכן מאוד שתצטרכי לחדש את הקעקוע החדש שלך מדי תקופה לא ארוכה במיוחד ובתשלום מלא.
אינני מבצעת קעקועים במפרקי האצבעות!
העור באיזור זה אינו נוטה לשאת היטב את דיו הקעקועים ולרוב העיצובים מאבדים שאיכותם וחדותם תוך זמן קצר מאוד!
בנוסף להתרחבות מהירה של קווי הדיו ברקמות יתכנו גם פיצוצים שיוצרים עננה כחלחלה סביב קווי מתאר הקעקוע שלעיתים אף מרחיקה סנטימטרים מהמקום של הביצוע ופולשת לרקמות סביב.
הפרדוקס הוא שלחלק מהאנשים הדיו נשאר היטב ורק דוהה מאוד או מאבד מצורתו המעודנת בעוד לאחרים הדיו יכול להספג לרקמות או להפלט מתוכן כליל ולהעלם לגמרי או בחלקו-דבר שיצריך חידוש תקף של הקעקוע כולו על חשבון הלקוח
בעוד עיצובים גאומטריים בסיסיים בדיו שחור שרידותם גבוהה יותר, לא אבצע קעקועים בוטאנים צבעוניים באיזור גוף זה ובכללי אני באופן אישי מעדיפה לוותר כליל על ביצוע עבודה מסוג זה.
בגדול, אין אף מחקר שטוען כי אסור להתקעקע בזמן שאישה מניקה בדיוק כמו שאין מחקרים שאומרים שאסור להתקעקע בזמן הריון.
אני קעקעתי את עצמי בלי לדעת שהיני הרה (האמת, גיליתי ממש באותו היום שסקיילר בני הרביעי בדרך) ולא היו כל בעיות לא בהתפתחותו כעובר ולא כעולל. אז למה לא להתקעקע בהריון בעצם? 
כי למה לקחת סיכונים?!?! הריון הוא נס ודבר יקר ערך ולקיחת סיכונים מיותרים על משהו כה חשוב הם מיותרים לחלוטין. אני והקעקוע יכולים לחכות מעט, מבטיחה. 

גילוי נאות- קעקעתי את עצמי גם בעודי מניקה. קעקעתי אף נשים מניקות אחרות שלא דיווחו על כל בעיה שהיא לאחר מעשה...אבל, יש אבל שצריך לקחת בחשבון-
קעקוע גורם לגוף להכנס לסטרס ובמצבי קיצון החלב עלול להתייבש או להפוך למר. לכן לרוב ההמלצה היא להתקעקע בשלב בו התינוק כבר מתחיל לאכול אוכל מוצק בשילוב עם ההנקה למקרה שחלילה משהו יקרה. הסיכוי לכך הוא נמוך מאוד בקעקועים קטנים והאמת היא שקעקעתי גם קעקועים די גדולים לנשים מניקות והן לא דווחו על שום בעיה לאחר מכן...אבל כל אישה וגופה היא ולי אין דרך לחזות בהשלכות ולכן האחריות היא על המתקעקעת וידעת גופה ורצונה. לרוב הנשים תעדפנה לא לקחת סיכון במיוחד כשהתינוק עודו תלוי לגמרי בהזנה מחלב אימו.
עוד דבר שצריך לקחת בחשבון הוא הסכנה לזיהום שיצריך נטילת אנטיביוטיקה!
אומנם הסיכונים קטנים מאחר ואני לוקחת את ענין הסטריליות ונקיות הסטודיו בכובד ראש ובכל זאת יש גורמים סביבתיים וחיידקים שונים שחיים על גופינו דרך קבע ואי אפשר לשלול סכנה זו במאת האחוזים כי איננו חיים בבועה ולדאבוני זיהומים עלולים לקרות למרות לקיחת אמצעי נגד.
איניביוטיקה באשר היא בשונה ממולקולת דיו של קעקועים כן חודרת לחלב אם דרך מחזור הדם ולכן לקוחה מניקה  צריכה להיות במודעות לגבי  ההשלכות האפשריות ולקחת החלטה מושכלת על גופה והתינוק שיונק ממנה.
רצוי מאוד להכין את הגוף שלך לסטרס שהוא הולך לעבור ביום של הקיעקוע!!!!
להלן מספר המלצות  שעליך לבצע מבעוד מועד על מנת לאפשר סשן קליל, זורם ונטול דרמות.

1. חשוב מאוד להרבות בשתיה יום לפני ההתקעקעות ולהביא בקבוק שתייה אישי למהלך הסשן עצמו.
עור צמא, הוא עור צמיגי ועור צמידי הוא עור שעוטה על עצמו שיריון קשוח אשר יקשה על המחט לחדור- משמע הדבר הוא שאני אצטרך לעבוד קשה יותר לאורך זמן ארוך יותר  ולפגוע ברקמות שלך בצורה חמורה יותר מאשר הייתי אילו היית מגיע עם עור רווי בנוזלים החיוניים לו בכל מקרה.

2. חשוב עד מאוד לישון היטב בלילה לפני ההתקעקעות! זאת אומרת שמסיבות עד אור הבוקר יש להשאיר ליום אחר. גוף עייף הוא גוף בסטרס וגוף הנתון ללחצים פנימיים הנו גוף כואב וחסר סבלנות...

3. בשום פנים ואופן לא מגיעים להתקעקע אחרי יום עבודה עמוס, לחוץ ומורט עצבים!!!!
אותו הכלל בדיוק של סעיף מס' 2. ^^ תקף גם כאן. יום התקעקעות זהו יום חופש. הסשן תמיד מתחיל בשעות הבוקר כשאת בשיאך, רעננה ועם פירפורי התרגשות-אומנם להתקעקע זה טיפה כואב, אבל את באה להנות! 

4. חובה לאכול ארוחת בוקר עשירה לפני הסשן! הגוף שלך זקוק להמון אנרגיה על מנת לעבור תהליכי כאב ללא תופעות לוואי חריגות! הוא יזדקק לשומן ופחמימות על מנת להרגיש רגוע ונינוח
(אף אחת לא אוהבת להתעלף נכון?! )

5. ניתן למרוח קרם לחות או שמנים טבעיים במהלך מספר ימי טרום הסשן על מנת לרכך את העור המיועד לשאת את הארט

6. לא להרבות בשתיית קפאין!
קפאין ידוע כמייבש! ואתן זוכרות מה דיברנו בסעיף מס' 1. על עור יבש...

7. שתיית אלכוהול ביום הסשן ויום לפניו אסורה בהחלט!!!

8. גם עישונים לא מומלצים בעליל- עלול להעצים את תחושת הכאב!!!

9. במידה ולוקחים תרופות מדללות דם, חשוב מאוד להתיעץ עם רופא לגבי הפסקתן בטרם מועד ההתקעקעות ולמספר ימים לאחר הסשן. מדללי דם עלולים לגרום לדימום בלתי פוסק במהלך הסשן אשר מהווים סיכון למתקעקע, הפרעה לתהליך עבודה תקין ובנוסף מדללים את הדיו ומפריעים לספיגתו ברקמות הגוף, מה שבאופן ישיר יגרום ליתכנות של ארט מוחלם באיכות ירודה ויצירה דהוייה וחסרת חיים.

10. חשוב עד מאוד לעדכן אותי מבעוד מועד בכל מצב בריאותי חריג או כרוני (בלי שום קשר לקורונה)!!!
ישנן מחלות  הדורשות מתן אישור רפואי מרופא מטפל בלעדיו אסור לי לקעקע אתכן!
הבריאות שלכן חשובה לי יותר מכל קעקוע או רווח כספי!
הוראות לטיפול בקעקוע טרי בשיטה היבשה!
על מנת להבטיח החלמה מהירה ונטולת השלכות אנא הקפידו על הוראות טיפול בקעקוע הטרי שלכן!

1.לפני כל טיפול בקעקוע שוטפים היטב ידיים !

2. שעתיים לאחר הסשן מורידים את הניילון ושוטפים את הקעקוע היטב מכל ההפרשות שהצטברו עליו במים נעימים למגע עם סבון גוף טבעי רצוי ללא תוספת מבשמים מלאכותיים (סבון תינוקות זו אופציה לא רעה כלל).

3. לא לכוון את הברז ישירות על הקעקוע ולא להתקלח במים רותחים (אנחנו לא סרטנים, אין צרוך להרתיח את עצמינו ) 

4. חשוב לייבש היטב את הקעקוע מעודף נוזלים בטפיחות קלות עם מגבת נקייה או מגבת נייר.
המנעו מלשפשף את הקעקוע בעת השטיפה- זה יכאב!
חשוב שהקעקוע לאחר הטיפול  יהיה יבש ממים לחלוטין.

5. לא חובשים בשנית!

6. דואגים ללבוש בגדים נקיים, להחליף מצעים, לא לתת לבעלי חיים או ילדים לגעת בקעקוע (לנשום עליו אפשרי, אבל עדיף לוותר חחח)

7. לקעקועים בקו השיער חשוב להקפיד שבימים הראשונים שיער ראש לא יבוא במגע עם הקעקוע.

8. יש לשטוף את הקעקוע 3 פעמים ביום לכל הפחות! או בכל פעם שהופך "דביק" למגע (הקעקוע מפריש נוזלים באופן טבעי בימים הראשונים, הנוזלים הללו חיוניים לריפוי הקעקוע אך הצטברות של רובד נוזלים עבה מידי מהווה מצע מושלם לבקטריות וחיידקים זיהומיים על כן, שוטפים ומייבשים אותו כמה פעמים ביום בהתאם לצורך

9. החל מהיום השלישי להתחיל למרוח בפנטן פלוס או חמאה אורגנית טיפולית אשר ניתנת לרכישה בסטודיו. את המשחה מורחים בשכבה דקיקה ממש- ברמה של פילם שקוף. 
חשוב למרוח לאחר שטיפה, יבוש ו המתנה של כרבע שעה ולא מייד!!! זאת כדי לוודא שהקעקוע יבש מעודף נוזלים ונשם אוויר הרים צלול כיין . 

10. ממשיכים לטפל עד שהקעקוע מסיים את ההתקלפות שלו!

חשוב לדעת כי קצב ההחלמה של הקעקוע משתנה מאדם לאדם ואין להשוות אותו בין חברים או אפילו בין קעקועים קודמים שלכן.
ישנם לא מעט גורמים אשר משחקים תפקיד ועלולים לשפיע על ההחלמה של הקעקוע, כגון:
גילה הכרונולוגי של המתקעקעת, מחלות רקע אם קיימות, תרופות אותן היא לוקחת, מיקום בגוף של הקעקוע החדש, סגנון ביצועו, מצב נפשי בו נתונה המתקעקעת ואפילו תזונתה!
תנו לגוף שלכן לעשות את מה שהאבולוציה לימדה אותו במשך אלפי שנים  לעשות וההחלמה תהיה מובטחת ויהי מה.

מה מאוד חשוב לדעת-
במידה ומתפתחת  דלקת מקומית או סימני זיהום בקעקוע , אנא מכן פנו אלי בדחיפות להמשך יעוץ.
היה ובתום הסשן או ימים ספורים אחריו
חום הגוף מזנק בצורה קיצונית, גשו מייד למיון!!!!
 
הוראות לטיפול בקעקוע טרי בשיטה הרטובה!
על מנת להבטיח החלמה מהירה ונטולת השלכות אנא הקפידו על הוראות טיפול בקעקוע הטרי שלכן!

בתום הסשן הקעקוע שלך ינוקה, יחוטא ותונח מעליו חבישה רפואית יחודית איתה תצטרכי ללכת למשך 24 שעות הבאות.
בתום 24 שעות יש לשטוף ידיים היטב, להסיר את החבישה בזהירות ולנקות את הקעקוע מכל ההפרשות שהופרשו לתוך החבישה במהלך אותו היום.
את הניקוי של הקעקוע יש לעשות במים נעימים למגע בסבון גוף עדין רצוי נטול חומרי קוסמטיקה מלאכותיים ולאחר מכן לייבש היטב בטפיחות קלות במגבת בד נקייה לחלוטין או מגבת נייר חד פעמית.
יש לתת לקעקוע להתאוורר ולהתחמצן כחמש דקות (לא יותר מזה!) ולאחר מכן ללא דיחוי, לחבוש את הקעקוע בשנית עם התחבושת הרפואית היעודית אשר תקבלי ממני בסיום הסשן.
עם תחבושת זו יש ללכת שישה ימים נוספים מבלי להסירה כלל!
ביום השביעי (בדיוק שבוע לאחר ההתקעקעות), עליך להסיר את החבישה, לשטוף היטב את הקעקוע, לייבש ולבחון את מצב החלמתו. 
קצב החלמה של הקעקוע תחת החבישה הרפואית מזורז ב-70% עד 95% לפחות! ובכל זאת יתכן והקעקוע שלך טרם החלים לגמרי ועל כן עליך להתבונן ולחפש אחר תהליכי החלמה נפוצים כגון גלדים רכים או קליפות עדינות. במידה וכאלה ישנן, יש להמשיך לטפל בקעקוע עד שאחרונת הקליפות נושרת ע"י ליחוח העור בשמנים או קרמים טבעיים.
היה ואין קליפות כלל, מזל טוב! הקעקוע שלך החלים תחת החבישה ואת מוזמנת לחשוף אותו בגאווה לעולם (לעולם, אך לא לשמש!!! זכרי, ששמש היא גורם מספר 1 לקעקועים דהויים ומטושטשים- המנעי ממנה כמו שהיית נמנעת מגהנום ויצירת האמנות שזה עתה את נושאת בגאווה על גופך תעג את עיניך ונשמתך עוד שנים רבות!)

דברים שקורים תחת החבישה במהלך ההחלמה וסימנים חשובים לשים אליהם לב-
הוכח מדעית כי הפצעים שלנו מחלימים הכי טוב במצב רטוב- כך נוצרים החיים ונולדות הרקמות החדשות  שלנו בצורה מיטבית! קחו דוגמה מצויינת של עובר ברחם אימו, אשר נמצא לאורך כל תקופת היווצרותו בסביבה רטובה! וכך כאשר אנחנו מיישמות את החבישה הרפואית על הקעקוע הטרי שלנו, אנחנו בעצם בוראות עבורו סביבה רחמית תומכת אשר תוזן בנוזלי פלזמה המהווים בעצם פלסטר של הטבע!
פלזמה זו בדיוק תלך ותצטבר בימים הראשונים להחלמת הקעקוע בתוך סביבה נעולה למזהמי חוץ מעל הקעקוע בתוך החבישה. הקטטר הזה אינו מראה מלבב אבל זה שווה את זה-סמכו עלי!

ומה עוד צפוי להצטבר בתוך החבישה?
שאריות של צבע, מעט מאוד הפרשה דמית וריח...
כן, יש ריח והוא לא נעים בעליל! לאלה מבינינו שילדו כבר, הריח מזכיר ניחוחות מי שפיר (סביבה עוברית אמרתי, זוכרות?!). כמובן שהריח נעלם מיד לאחר הסרת החבישה ושטיפת הקעקוע, אבל הוא פקטור שיש לקחת בחשבון בייחוד בקעקועים הנעשים באיזור הכתפיים ושריר היד.

אז כאמור מצטברים נוזלים בתוך חבישה אטומה וכך בהתאם לסגנון הקעקוע שלכן יתכן מאוד ובחבישה הראשונית, זו שהונחתן להסיר לאחר 24 שעות, תהיה נזילה של נוזל הפלזמה החוצה. הדבר קורה לרוב רק ביום הראשון והסיכוי לכך גובר בקעקועים מפוצצי צבע בסגנון צבעי מים בהם הרקמות סופגות פגיעה חמורה יותר ובאופן ישיר הגוף על מנת לרפא את הפציעה מפריש יותר נוזלי פלזמה.
אין להבהל מהתופעה-היא טבעית ולא חריגה כלל. בכל מקרה את החבישה הראשונה מחליפים בתום 24 שעות.

ועוד דבר שהוא מאוד נפוץ בכל קעקוע טרי הנו גרד! גרד עז ומציק שהוא דווקא סממן מצויין להחלמה תקינה ובריאה של העור שלכן!! 

על מה כן חשוב לשים לב אם כך?
לרגישות העור דווקא סביב קצה החבישה!
הקעקוע אומנם מוגן בסביבה תומכת נטולת זיהומים וחיידקים. הוא נושם חמצן דרך מיקרו חרירים המופיעים בחבישה רפואית זו ונהנה מכל התנאים האולטימטיביים להבראה מהירה, אבל יש אחוז נמוך באוכלוסיה אשר מפתח רגישות דווקא לדבק של הפלסטר הרפואי הזה. רגישות זו תתבטא באדמומיות סביב היקף החבישה, גרד קל ואף הופעת פצעונים קטנים.
אם המצב סביל, הייתי ממליצה על להמשיך ללכת עם החבישה לפחות בשלושת הימים הראשונים.
במידה והתופעה בלתי נסבלת, הסירו את החבישה, שיטפו את הקעקוע והמשיכו לטפל בו בשיטה היבשה הקונבנציאונלית!

לעיתים העור מפתח רגישות קלילה גם בקרב אנשים אשר לא רגישים לדבק של החבישה אשר לרוב תבוא לידי ביטוי בתום שבעת ימי ההחלמה ע"י הופעת אדמומיות קלילה ופצעונים אשר יעברו מעצמם תוך מספר ימים (שוב אציין שזה שווה את זה ולא להבהל!)

ועוד משהו קטנטן וזריז לידע כללי-
עור צעיר שגדל מעל הדיו של הקעקוע הטרי שלכן, זה שנמצא מתחת לגלדים הנו בגוון חלבי, חצי אטום! מה שבהתחלה יגרום לקעקוע שלכן להראות מטושטש מעט ודהוי. אל תבהלו מהתופעה! היא עוברת לבד תוך מספר ימים כאשר העור הטרי "מזדקן" והופך שקוף. בשלב זה הצבע של הקעקוע החדש שלכן יחזור להיות עז ומהמם.
 
מה אסור לעשות לאחר התקעקעות

1. לגעת בקעקוע טרי בידיים מלוכלכות.
חשוב לציין כי הידיים שלנו על אף שהן נראות נקיות (אלה אם התפלשנו בבוץ), בכל מקרה נושאות עליהן המון חיידקים, נבגי פטריות ובקטריות שונות ומשונות(!) על כן, לפני מגע ידיים בקעקוע טרי בשל כל סיבה באשר היא, חשוב עד מאוד ליטול ידיים ביסודיות במים וסבון!

2.להכנס לים/ בריכה/ ג'קוזי/ אמבט ביתי או כל מקור של מים עומדים-
 הסכנה לזיהום חמור במקרה של כניסה למים בעוד על גופינו קעקוע טרי, הינה כמעט ודאית!!!
ועלולה להיות הרת אסון עד למצב קריסת מערכות ומוות!


3.איסור מוחלט לגרד או לקלף את הגלדים
(גם אם מאוד מגרד וגם בריבוע אם ממש מתחשק לקלף כי זה כיף וכי זה נראה שהוא כבר אוטוטו יתקלף מעצמו...) 
יש להניח לגלדים לנשור לבד!

4. בימים הראשונים לא רצוי  לישון עם חיות מחמד (בן/בת זוג מקבלים אישור מיוחד)

5. להשתזף!
העור לאחר התקעקועות רגיש ומגורה ואין  להכביד עליו ובטוח לא לשרוף אותו בטעות.
נוסף על כוויית שמש שעלולה להזיק לכן באופן זמני, לקרינת UV יש את היכולת לפרק דיו קעקועים ולגרום ליצירה שלכם להראות דהויה ממה שהיתה יכולה להיות ולהשפיע על הנראות הכללית לטווח ארוך.
ומאחר ואין למרוח קרם הגנה עד לריפוי המלא של הקעקוע שלכן, יש להמנע מחשיפת שמש מכוונת כליל בשלב הריפוי הראשוני או לכל הפחות למשך חודש ימים מיום ביצוע הקעקוע.

6. עיסוק בספורט-
אין לעסוק בספורט כלשהו במהלך השבוע הראשון לביצוע הקעקוע!
הדבר קריטי בימים הראשונים להחלמה במיוחד באברי גוף שהם צירי תנועה גמישים כמו צלעות, עמוד שדרה, מפרקי ידיים וכ"ד- מתיחות גוף עלולות לגרום לדיו הטרי לפרוץ מגבוליו ולגרום למראה מרוח ולא אסטתי של הקעקוע שלכן. בנוסף, עיסוק בספורט אקטיבי אשר מניב ריבוי זיעה עלול לגרום לקעקוע הטרי שלכן להחלים דמוי משמעותית יותר מאחר בזיעה מכילה מלחים חזקים אשר ידועים כמפרקי דיו קעקועים.

סה"כ קעקוע זה פצע שטחי, לא יותר משריטה צבעונית, יש לדאוג ולטפל בו ככל פצע פתוח מינוס היוד .
שמרי על הקעקוע כאילו זו יצירת אמנות של ממש, כי זה בדיוק מה שהוא, והוא יחלים מהמם ויקשט אותך עד שהחברה מקדישה יפרידו ביניכם ואני מבטיחה שהים, בריכה והספורט האקטיבי יחכו לכן קמעה עד להחלמה שלכן
ישנן מחלות כרוניות ואוטואמיוניות אשר יצריכו מכן קבלת אישור רופא מטפל לפני שאתן קובעות להתקעקע. מחלות  דם למיניהן, אפילפסיה ופירקוסים, מצבי עור כרוניים ועוד- אם יש ספק, אז אין ספק, פנו לרופא ותבדקו אם בפן הרפואי הגוף שלכן יכול לשאת סשן של התקעקעות.
לצערי אין  לי ידע מספק ברפואה ומחלות על סוגן על מנת להבטיח לכן שהכל יהיה בסדר ואין לי גם כל רצון לקחת סיכון על חייכן! אם יש לכן מחלה כלשהי שתפו אותי בה בבקשה ואוכל להתיעץ עם חברי למקצוע ולעדכן אתכן בנסיונם, אבל גם יעוץ זה יש לקחת בערבון מוגבל- מקעקים אינם רופאים למרות נסיונם הרחב ולמרות שלרופאים ידע מוגבל אף הם בקעקועים, הם עדין ותמיד יהיו המקור המהימן ביותר לפנות אליו עם שאלות לגבי בריאותכן.

נשים שסובלות ממחלת הסרטן, ליבי איתכן!!! ואני יותר מאשמח לאייר ולעצב עבורכן יצירת אמנות מרגשת ומשמחת על חשבוני! אבל לצערי, לא אוכל לקעקע אתכן כל עוד המחלה בגופכן!
הגוף שלכן חייב את מלוא כוחותיו על מנת לגבור על המחלה ואל לנו לקחת ממקור הכוח הזה ולפצל אותו על מנת שידאג גם לכן וגם לריפוי הקעקוע.
מבטיחה שאעמיד כל מנצחת על סרטן בראש סדר מעייני ואקדם אותה בתור למקומות הראשונים, אבל אעשה זאת אך ורק באישור רופא ובידיעה שהגוף החלים.

ווסת - אומנם ווסת איננה מחלה ובכל זאת ידוע כי הגוף שלנו נחלש במהלכה וכך גם הסיבולת שלנו ...
אם את מעידה על עצמך  כי את חווה את ימי הווסת בירידת אנרגיות כללית, את עצבנית וכואבת, יש לך מיגרנות ובכללי את לא במיטבך... בבקשה תשקלי שלא לתאם את הסשן למועד בקרבת "הימים הנוראים".
רוב הנשים מדווחות על קושי לשאת כאב בימים אלה במיוחד בתחילת ימי הוסת, העור שלהן רגיש יותר למגע, הסבלנות קצרה וחווית הקיעקוע מרגישה כעינוי סיני.
אין לי באופן אישי כל בעיה לקעקע אישה בימי הוסת שלה, אבל כן חשוב לי שתדענה כי ענין הכאב בימים אלה אין זו אגדה אורבנית.
הנה כמה כללי אצבע שחייבים להתקיים כשאתן מגיעות לכל סטודיו קעקועים באשר הוא בין הוא ביתי או מסחרי-
תמיד חשוב להסתכל סביב ולבחון האם מקום ההתקעקעות והמקעקע/ת בו  נקיים ולסבירות עיניכן!!!
בחדר ההתקעקעות האם משטחים והציוד בו הולכים להשתמש מנויילנים/מכוסים במיוחד איזורים בהם העור הפצוע עלול לגעת. נקיון וכיסוי משטחים חשובים מאוד על מנת למנוע סכנות של הדבקות במזהמים שונים והעברת מחלות בין הצדדים!

חשוב עד מאוד לשים לב שהמחטים והגריפים (מחזיקי מחט) הוצאו מעטיפה חדשה ושהם בתוקף או עברו חיטוי יאה במכשיר סטרליזציה!!! 
אני עובדת עם ציוד מתכלה חד פעמי במקרה הזה, אבל עיקור ציוד בסטרליזטור ו/או אלכוהול 70% ומעלה הינו מנהג לגיטימי בהחלט.  ציוד שפג תוקפו עלול שלא להיות עוד סטרילי- משמע הדבר הוא שיתכן ויהיו נוכחות בו בקטריות העלולות לחדור לעורכן ולסכן אתכן ואנחנו מנסים למנוע זאת בכל הכוח ולעשות כך על ידי שמירה על תנאי נקיון וסטריליות במרחב העבודה.  למזלינו, אין בימינו עוד שימוש חוזר במחטי קיעקוע וכל מקעקע שמכבד את עצמו ולקוחותיו ישתמש במחטים חד פעמיות- בקשו לראות את עטיפת המחט לפני תחילת הסשן כדי לוודא שהיא חדשה וסטרילית (אחרי הכל היא הולכת לחדור לתוך עורכן!!!)
אל תפקידו את גופכן למי שממחזר מחטים!!!

ודאו כי המקעקע/ת לובשים כפפות חד פעמיות!
כפפות נועדו לשמור על המקעקע מהדבקות במחלות ולשמור עליכן מלהדביק אתכן בכאלה.
שימו לב שכפפות שנגעו בעור פצוע, אסור שיגעו עוד בכל מקום אחר בגופכן אשר לא עבר חיטוי מבעוד מועד ובמרחב הסטודיו שלא מכוסה בציוד מגן. היה והמקעק/ת צריכים לגעת בציוד לא מכוסה או לשם הענין בעצמם (לגרד באף, לסדר את החולצה, להזיז דבר מה מהדרך וכ"ד) עליהם להסיר את הכפפות שעבדו איתה, לבצע את הפעולה ולשים כפפה חדשה לפני שהם חוזרים לגעת בכם ולקעקע. מגע בכפפות אשר נגעו בעור פצוע ולאחר מכן במשטח לא מחופה או חפצי סטודיו אחרים  עלול לגרום לזיהום המשטח/ הפריט וחוזר חלילה ובכך לבצע מה שנקרא באנגלית בשפה המקצועית cross contamination קרי, הדבקה מצליבה. 

אחראיות אישית
אני כמקעקעת מאוד מודעת לתנאים שחייבים להתקיים במהלך הסשן הן מבחינת סטריליות ונקיון המקום והן מבחינת שמירה על נקיון האיזור המקועקע על גופכן- זו הסיבה שאני לא נותנת לכן לגעת עם האצבעות שלכן בעור המקועקע לאחר חיטוי ותחילת עבודה!
הדבר נובע מחשש לזהם את הסביבה המחוטאת ושלא בכוונה לגרום להליך דלקתי או זיהומי של העור! תחשבו על זה- במהלך הסשן לקוחות נוטות לשחק בנייד, לגעת במפתחות של הרכב, להסיר ולהרכיב משקפיים, לסדר את השיער וזו רק רשימת פעולות חלקית ומצומצמת של היום, יום שלנו ... וכל אלה לא מחוטאים ומלאים בחיידקים למיניהם אשר בקלילות יכולים לדלג מהאצבע שלכן הישר לעור הפתוח ומאחר ואין אנו רואים אותם כשזה מתרחש, מגע לא מודע ולא זהיר בעור מקועקע טרי הוא כמעט כמו לשחק רולטה רוסית! אז אנא מכן, תהיו זהירות הן בענין המגע בעצמכן והן במקום בו אתן מניחות את החפצים שלכן ברחבי הסטודיו- לתיקים יש מתלים בכניסה לחלל ולמפתחות וניידים מדף צמוד לכיסא שעליו תשבו במועד ההתקעקעות. בבקשה אל תשימו את החפצים שלכן על המדף המחוטא בו מונחים הקאפים של הצבעים והציוד שלי- זה מדף שחייב להשאר נקי ככל הניתן וזוהי לא קטנוניות,  אלא ענין של הבריאות שלכן!

וכך למרות שהסטודיו נקי, מחוטא ומנויילן, הציוד  יצא מאריזה חדשה והוא סטרילי ובתוקף, המקעקע/ת לבשו כפפות ושמרו שלא לזהמם והלקוחה לא נגעה בעצמה בזמן הסשן או בעמדה שלי עדין קורה שבמועד ההחלמה הגוף יפתח דלקת קלה שלעיתים עלולה אף להתפתח לדלקת חריפה ובמקרים נדירים גם לזיהום. הסיבות לכך רבות ולא תמיד בשליטתינו ולכן חשוב מאוד להיות מודעים לסכנות הכרוכות בהליך הקיעקוע אז אנא המשיכו לקרוא הלאה את ה- Q&A.
קעקועים ככל שיפים הם לעיתים  מגיעים עם תופעות לוואי לא נעימות שחובה עלינו לקחת בחשבון על מנת לטפל בעיה אם כזו צצה, בצורה מהירה ויעילה ובכך למזער נזקים בין אם גופניים או נפשיים.
ומאחר ואין מעלינו בועה סטרילית, בואו נלמד מה הסיכונים שעלולים לקרות, לזהות אותם ולפעול לנטרלם לפני שאלה יחמירו ויעשו לנו צרות אמיתיות.  הבא נוציא את השד מהבקבוק ונדבר על הפן הפחות כיפי בקעקועים הסכנות-
לעיתים לא נדירות ובמיוחד באיזורים מועדים לפורענות כמו אמות אשר נוטות להשתפשף בבגדים שלנו, לגעת במשטחים לא תמיד נקיים ובטוח לא מחוטאים תדיר, הקעקוע עלול לפתח דלקת עור קלה שתתבטא באדמומיות מקומית סביב הקעקוע.
דלקת זו בטיפול מסור לרוב חולפת מעצמה ולא משאירה כל סימן עתידי.
מה צריך לעשות כדי לטפל בדלקת קלה?
לרוב שמירה על הגיינה מירבית קרי, שטיפת הקעקוע במים וסבון עם ידיים נקיות לחלוטין כשלוש, ארבע פעמים ביום, ייבוש מלא של האיזור, ריסוס העור המודלק בכלורהדקסידין על בסיס מים ומריחת שכבה *דקיקה של בפנטן+  יקלו משמעותית על התופעה ואף יחסלו אותה די בזריזות.
(טיפ שלי כארומתרפיסטית הוא לטפטף תמצית לבנדר על המקום המודלק אחרי כל שטיפה ויבוש- הדבר יעזור אף הוא לנטרל את המפגע).
*בשימוש בבפנטן+ חשוב מאוד ששכבת המשחה תהיה דקיקה כדי שהאחרונה לא תחנוק את הקעקוע ותאפשר חדירת חמצן אליו. עודף משחה עלול לגרום להופעת פצעונים שומניים על הקעקוע וחמור מכך, ריבוי לחות עליו עלול לרכך מדי את העור ובתנועה לא זעירה לקלף  את הגלדים הרכים שנוצרים בזמן ההחלמה ובכך לפתוח את הקעקוע לסכנת זיהום מחדש! זהו המקרה בו כל המוסיף, גורע וזו לא סתם אמירה מאוסה.
היה והדלקת לא חולפת אחרי יומיים גג שלושה,  יש לפנות לרופא לקבלת מרשם למשחה סטרואידית, אנטיביוטית.

אם דלקות קלות זו סכנה די נפוצה, הרי זיהומים בקעקוע הם מצרך נדיר יותר וטוב שכך!
ובכל זאת מאחר ואלה כן קורים מפעם לפעם ובמיוחד בקעקועים בגפיים התחתונות, חשוב עד מאוד להיות ערניים לסימנים המקדימים ולתפוס את הזיהום בחיתוליו!
אז מה הם הקווים לדמותו המכוערת של הזיהום ואיך נתפוס אותו בזמן?!
הכירו את זיהום הצלוליטיס -
צלוליטיס (Cellulitis) הוא זיהום חיידקי אקוטי שכיח של הרקמות והעור, המאופיין בכאב, אדמומיות, נפיחות וחום מקומיים. הזיהום עשוי להיגרם על ידי חיידקים מקומיים המיישבים את העור, או על ידי מגוון רחב של חיידקים אחרים. חיידקים אלו יכולים לחדור לשכבה החיצונית של העור (הדרמיס) דרך סדקים בעור, שפשופים, חתכים, כוויות, עקיצות חרקים, נשיכות, חתכים כירורגיים, צנתרים תוך-ורידיים ובמקרה שלנו פציעת העור על ידי אקט הקיעקוע ולעשות לנו צרות צרורות.
לפני שמופיעים סימנים עוריים, האדם עשוי להרגיש חולה. חלק מהאנשים חווים תסמינים של חום, צמרמורת או עייפות. במצב של דלקת חמורה סימנים נוספים עשויים להופיע כמו כאב עז, זיעה קרה, בלבול וקשיי ריכוז ואף תתכן הפתחות שלפוחיות על גבי העור האדום והנפוח. כמו כן, בלוטות הלימפה הקרובות לאזור הזיהום עשויות להיות נפוחות וכואבות.
 המחלות והמצבים הרפואיים הבאים מעלים את הסיכון לפתח צלוליטיס:
פטרת כף הרגל/ אטופיק דרמטיטיס/ מחלה ממארת/ סכרת/ מחלות כבד או כליה/ בצקת לימפטית/ מצבי דיכוי חיסוני משניים למחלה (איידס) או לתרופות (כימותרפיה, סטרואידים).
מחלות כלי דם (בעיקר המשפיעות על זרימת הדם בגוף)/ כיבים פתוחים/ סמיכות לניתוח שבוצע לאחרונה ועוד. 

אז האם אפשר למנוע את הזיהום מבעוד מועד?
כן ולא...

כל לקוחה לפני תחילת הקיעקוע עוברת חיטוי מקומי של האזור העומד להיות מקועקע באלכוהול רפואי על מנת למנוע את האפשרות לפתח דלקות וזיהומים ובכל זאת מאחר וחיידקים הם הגורמים העיקריים לצלוליטיס (העיקריים בהם הם  סטרפטוקוקוס [Streptococcus] וסטפילוקוקוס [Staphylococcus] ) אשר חיים על גבי עורנו באופן טבעי, לא תמיד האשמה תיפול על חוסר חיטוי, אלא יותר על ביש מזל!
חיידקים אלה אשר לרוב לא גורמים לנו כל נזק בחיי היום, יום כאשר יש פגיעה בשלמות העור או תפקודו בכל זאת לעיתים כן מצליחים לחדור פנימה ולחולל זיהום. פגיעה בעור יכולה להיות ברורה לעין כמו פצע, חתך או כוויה, אך יכולה להיות גם נסתרת מהעין. למעשה, גם סדקים קטנטנים בעור יכולים להוות אתר כניסה לחיידקים ולכן אנשים הסובלים מאקזמה כגון אטופיק דרמטיטיס או מצב אחר של עור יבש במיוחד נמצאים בסיכון מוגבר לפתח צלוליטיס...
אז מה הם הסימנים המקדימים שעלינו לשים עליהם לב כדי שלא להזניח את הטיפול בזיהום עם כזה חלילה התרחש?
כאמור אמרנו כבר שהמקום יהיה חם, עם אדמומיות ברורה סביב הקעקוע ולעיתים יהיו כאבים חזקים בעת דריכה על הגפה, אבל לא רק אלה יתנו לנו סימן לבעיה, אלא גם הפלזמה שמופרשת מהקעקוע בימים הראשונים של ההחלמה- אותה הפלזמה שהיא הפלסטר הטבעי של הטבע טבעית לחלוטין כשהיא מופרשת ביום, יומיים הראשונים ובמקרה של קעקוע גדול מאוד וצבעוני מאוד בו הפגיעה ברקמות היא נרחבת יותר גם ביום שלישי יהיה זה תקין שעדין מעט ממנה יופרש מהעור אבל, לקראת היום הרביעי אפילו בקעקועים גדולים מאוד היא אמורה להתייבש לחלוטין! היה והקעקוע ממשיך להפריש נוזלים בלי סוף ומתקיימים בו גם הסמנמנים הראשונים שדברנו עליהם, ככל הנראה ולמרות שזה מאוד מבאס, חטפתן את זיהום הצלוליטיס. הפלזמה המרובה שמופרשת מהעור היא בעצם תוצאה ישירה של הרעלנים אשר מופרשים מהחיידקים לתוך העור והאחרון שמנסה להתגונן מפניהם ממשיך להזרים אותה כדי להוציא את הרעלנים החוצה מהגוף ובכך נמנעת התייבשות העור באיזור המקועקע והחלמתו.
כשיש חשש לזיהום מכל סוג שהוא יש לסור בדחיפות למוקד רפואי על מנת לקבל טיפול יאה ולא לנסות לטפל בזיהום בתנאי בית!
הטיפול בזיהום בתחילת דרכו יעשה על ידי אנטיביוטיקה במרשם ובמקרים חמורים בהם לצערינו לא תפסנו את הזיהום בזמן הטיפול יהיה בעירויי אנטיביוטיקה הישר לוריד במהלך כשבוע ימים.
זה לא נעים אבל ישנה גם בשורה טובה- הזיהום לרוב לא גורם כל נזק לקעקוע עצמו! 

והנה הקעקוע החלים בהצלחה, אז האם אנחנו בטוחות עכשיו מכל צרה?
אז זהו שלא. יש אנשים שלצערי עלולים לפתח אלרגייה לדיו קעקועים! אין דרך לנבא את הענין והאלרגיה עלולה לצוץ צמוד לסיום ההחלמה אבל לפעמים גם שנים אחרי ההתקעקעות (קצת כמו רגישות למזונות שונים. לפעמים האלרגיה מתפוצצת לנו בפנים במיידי ויש מקרים בהם  חיים שלמים אכלתן דבר מה ופתאום ביום בהיר אחד הגוף לא מגיב אליו טוב כמו בעבר... כנ"ל עלול לקרות גם לקעקועים שלנו). 
האלרגיה לרוב מתבטא בגרד מקומי והתנפחות אזורית של קווים מסויימים בקעקוע שהופכים פתאום לתלת מימדיים. הצבעים שמועדים לפורענות לרוב יהיו גוונים אדומים על נגזרותיהם וגוונים סגולים (שהרי סגול זה שילוב של כחול עם אדום..)
אלרגיות לדיו קעקועים אפשר במקרה קל להרגיע על ידי מתן לחות לעור בעזרת קרמים/ משחות טבעיות כמו חמאת שיאה, שמן שקדים מהול בתמצית לבנדר וכ"ד. מקרים חריפים יצריכו טיפול במשחות עם אנטיהיסטמינים. 

אני מאשרת כי קראתי והבנתי את הסיכונים הכרוכים ביצירת קעקוע על גופי ומסכימה להסיר כל אחריות רפואית מויקי תיהמת | ויקינגית במידה וחלילה יצירת הקעקוע יגרום אחריו הופעת תסמינים של אלרגיות לדיו, דלקות עור וזיהומים.
כמו כן, אני מאשרת כי הנני בריאה בגופי ונפשי ואני עושה את הקעקוע מרצוני החופשי, ללא כל לחץ המופעל עלי מגורמים חיצוניים!

איורים פנויים לקיעקוע

כל הזכויות שמורות לויקינגית

צבעי מים

 ליין ארט סקטצ'י
x

#{title}

#{text}

#{price}